Alle vil se guldGuldprisen passerede en ny all-time-high rekord flere gange i den forløbne uge.
Foto: KRABBE LARS
Foto: KRABBE LARS
Af LENE ANDERSEN

Investorer verden over jager guld. Europæiske gældsproblemer og manglende enighed om medicinen til den hårdt ramte amerikanske økonomi har sendt alverdens investorer på guldjagt.

Det fik i den forgange uge guldprisen til at sætte rekord to gange. Først mandag og siden onsdag hvor kursen gik i 1.625,70 dollar pr. ounce. Det svarer til, at guldprisen er oppe over 281 kr. pr. gram, svarende en stigning på knap en femtedel siden nytår.

"Hvis man har guld, tror jeg trygt, man kan beholde det. Guldprisen skal nok komme igen, også selv om markedet skulle falde 5-10 pct. fra den seneste top, som vi gennem året har set flere eksempler på. Verden vil nogen tid endnu være præget af usikkerhed," siger råvareanalytiker Ole S. Hansen, Saxo Bank.

Han tilføjer, at faremomentet er, at der næsten er gået religion i guldinvestering. Alle vil have guld.

"Stod jeg uden for markedet, ville jeg nok lige trække vejret, før jeg gik ind. Prisen er meget høj. Men falder den tilbage omkring 1.570 dollar pr. ounce. er det en anden sag," siger Ole S. Hansen.

Kineserne er med til at bære markedet oppe, fordi guld er noget af det, de må investere i.

Guldrally

HSBC Securites analytiker James Steel skriver i en kommentar, at svagheden i dollar lige nu tvinger et guldrally frem.

"Guld er sammen med nogle få udvalgte valutaer i stigende grad de aktiver, investorer går efter for at finde en sikker havn," tilføjer James Steel.

I en klasse for sig er schweizerfrancen, der også fungerer som safe haven for investorerne. Schweizerfranc er oppe over 6,40 kr. i forhold til danske kroner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også