FinansWatch

Bitcoin mister en tredjedel af sin værdi på en uge

Værdien af den digitale valuta bitcoin har taget sit hidtil største værdifald med et tab på mere end 30.000 kr. per bitcoin i løbet af den seneste uge.

Foto: /ritzau/AP/Rick Bowmer

Ifølge Coinbase, der er en platform, hvor man kan købe bitcoins, koster en bitcoin fredag eftermiddag 79.580 kr.

Værdien af Bitcoins er dermed faldet med 32.786 kr. den seneste uge. Det er det største værdifald nogensinde for den digitale valuta.

Faldet svarer til et fald på omkring en tredjedel af værdien.

2017 har ellers på mange måder været et rekordår for den digitale valuta bitcoin.

I starten af året kunne man købe en bitcoin for 6236 kr. Siden da er værdien steget voldsomt og ramte 17. december det hidtidige højdepunkt.

125.494 kr. skulle man af med, hvis man ville købe en enkelt bitcoin.

Charles Hayter, grundlægger af hjemmesiden Cryptocompare, mener, at udviklingen er som forventet.

"Et manisk opsving med en menneskeflok i spidsen vil blive efterfulgt af nedgang, hvor den følelsesmæssige mening ændrer sig, og folk ser muligheden for at indløse de spektakulære indtjeninger," siger han til britiske BBC.

Bitcoins har været meget omdiskuteret. Mandag advarede Nationalbankdirektør Lars Rohde mod at investere i den digitale valuta.

Bitcoin egner sig ifølge nationalbankdirektøren hverken til at blive brugt som penge eller til investering.

Det seneste år alene er kursen på bitcoin steget over 1250 procent og har tiltrukket sig hidtil uset opmærksomhed. Men Lars Rohde mener, at man gør klogt i at holde sig væk.

"Det er et fuldstændig ureguleret marked. Om værdien er 50 procent større eller mindre om en uge, kan ingen sige noget som helst om," sagde Lars Rohde til DR.

Grundlæggende er en bitcoin linjer af computerkode, der bliver digitalt underskrevet, hver gang de handles.

Det er blevet kritiseret for at være en valuta for kriminelle, mens tilhængerne mener, at valutaen er nødvendig, fordi den er uafhængig af centralbanker.

 

/ritzau/

SEB og kapitalfonde lægger millioner i kryptovalutafirmaet Coinify 

USA: Børstilsyn suspenderer handel med bitcoin-relateret aktie

Singapores fintech-chef advarer om bitcoin-handel 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs