FinansWatch

Lopi-direktørens julebøn: Ingen grund til livrem og et dobbelt sæt seler

Der er ingen grund til at indføre den såkaldte kontracykliske buffer, som vil øge kapitalkravet til bankerne. Det mener direktøren for Lokale Pengeinstitutter. Det er som at gå med både livrem og et dobbelt sæt seler, lyder det.

Jan Kondrup. | Foto: Lokale Pengeinstitutter

Direktør i Lokale Pengeinstitutter (Lopi), Jan Kondrup, har et juleønske om, at erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) dropper øgede kapitalkrav til bankerne.

Det Systemiske Risikoråd har ellers anbefalet regeringen at aktivere den såkaldte kontracykliske kapitalbuffer fra marts 2019. Anbefalingen lyder på 0,5 pct., og ministeren har nu tre måneder til at overveje, om han vil følge rådet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs