FinansWatch

Lollands Bank, Dantax og Rovsing får påtaler af fondsbørsen

Fondsbørsen uddeler kritik til Lollands Bank, Dantax og Rovsing for ikke rettidigt at offentliggøre information.

Tre børsselskaber har fået kritik af Fondsbørsen. | Foto: /ritzau/Niels Hougaard

Lollands Bank, Dantax og Rovsing har alle fået kritik af fondsbørsen i København for at have været for langsomme til at offentliggøre nyheder til aktiemarkedet.

Det oplyser Nasdaq OMX, der ejer og driver fondsbørsen i København.

Lollands Bank får en påtale for at have offentliggjort sit regnskab for lang tid efter bestyrelsens godkendelse af tallene.

Regnskabet blev offentliggjort en onsdag klokken 08.48, men allerede tirsdag aften var det blevet klappet af hos bestyrelsen, og det er ifølge fondsbørsen for langsomt.

"Selskabet erkendte, at der er begået en fejl derved, at Q3-rapporten ikke blev offentliggjort umiddelbart efter bestyrelsesmødet, som blev afholdt tirsdag."

"Da selskabet allerede havde meldt ud til markedet, at Q3- rapporten ville blive offentliggjort om onsdagen, valgte selskabet at fastholde denne dato, hvorfor bestyrelsesformand og direktør underskrev rapporten tidligt onsdag morgen," skriver Nasdaq OMX i en redegørelse.

Dantax undlod meddelelse

Dantax og Rovsing, der producerer henholdsvis højtalere og rumudstyr, har begge været for langsomme til at offentliggøre referater af deres respektive generalforsamlinger.

Dantax havde slet ikke offentliggjort sit referat i første omgang, fordi det afventede et svar fra selskabets serviceleverandør, der skulle skifte til en ny platform, men den forklaring køber fondsbørsen ikke.

"Disciplinærkomitéen fandt, at der var tale om alvorlig forsømmelighed, idet selskabet bevidst undlod at offentliggøre forløbet, og komitéen besluttede derfor, at påtalen skulle offentliggøres med selskabets navn," skriver Nasdaq.

Rovsing strammer op

For Rovsing går påtalen på, at selskabet afholdt generalforsamling en fredag frem til klokken 17.45, men først offentliggjorde referat søndag aften.

Rovsing forklarer, at det valgte ikke at offentliggøre referatet om fredagen, ford det blev vurderet at være for sent at sende gennem den leverandør, som står for at sende meddelelser ud.

Selskabet forsøgte derfor, at få en på daværende tidspunkt sygemeldt finansdirektør til at sende referatet ud, men det lykkedes først søndag aften.

Fondsbørsen kritiserer, at selskabet ikke har procedurer for at undgå, at meddelelser ikke rammer markedet så hurtigt som muligt.

Rovsing skriver i en kommentar, at det er enig i kritikken, og at det har iværksat tiltag, der skal sikre, at det ikke sker i fremtiden.

Rovsing har tidligere i år fået to påtaler, der gik på, at selskabet har været for langsomt til at offentliggøre en myndighedsgodkendelse af et produkt og nye kontrakter.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs