FinansWatch

Endnu en skrækdag for franske banker

Det var for anden dag i træk alvorligt op af bakke for Frankrigs storbanker på aktiemarkedet.

Nervøsitet og usikkerhed præger torsdag eftermiddag fortsat på de europæiske bankmarkeder, hvor de toneangivende indeks hen over dagen har svinget fra store plusser til store fald - for så siden at have rettet sig noget igen.

Frygt for en nedjustering af Frankrigs kreditvurdering og vedholdende rygter om problemer i storbanken Société Générale har dog igen trukket tæppet væk under flere af bankaktierne.

"Vi er midt i en periode med salgspanik. Der er ingen årsag til, at markedet skulle stige. Vi har virkelig behov for stærk politisk gestus. Faldet i bankerne er et angreb på eurozonen. Gældsproblemet er mere politisk end økonomisk, siger Jacques Porta, fundmanager hos Ofi Patrimoine, ifølge Bloomberg News.

Euro Stoxx 50 ligger lidt over kl. 15 torsdag med et fald på 1,6 pct., mens det engelske FTSE 100 har kæmpet sig tilbage i et spinkelt plus på 0,3 pct. i niveau 5026,02. En lille times tid tidligere var indekset nede at vende i 4943, før et lidt bedre nøgletal for nytilmeldte ledige i USA var med til at hive lidt op i indekset.

Det franske marked holder sig dog i rødt og falder 0,5 pct. til niveau 2989,93, mens det ledende tyske indeks, DAX, stiger 0,5 pct. Et nyt salgspres ramte hen over torsdag middag igen de franske storbanker, der har svært ved at få viftet rygter om mulige kollaps af sig.

Fokus retter sig blandt andet mod Frankrigs næststørste bank, Société Générale, der efter onsdagens fald på 15 pct. torsdag ved 14-tiden var nede at runde et nyt fald på 9 pct. - for så siden, ved 15-tiden, at rette sig til et lille plus. Société Générales topchef Frederic Oudea har onsdagens voldsomme kursskred været ude og afvise de spekulationer, der har været om bankens sundhedstilstand.

Blandt de øvrige franske storbanker ligger BNP Paribas til fald på 2,6 pct., mens Creidt Agricole har rejst sig til et plus på 0,3 pct. efter et fald på 11,8 pct. onsdag. Blandt de øvrige europæiske bankaktier ligger Unicredit 2,1 pct. lavere, og i Lissabon er Banco Espirito Santo faldet 4,0 pct.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs