FinansWatch

Finansiel Stabilitet beskyldes for spekulation

FS Pantebrevsselskab kritiseres for at byde prisen op på ejendomme, som man har overtaget billigt fra nødlidende kunder.

Finansiel Stabilitet må ikke bedrive spekulation. Men det er nøjagtigt hvad der sker i afviklingsselskabets datterselskab FS Pantebrevsselskab lyder kritikken, fremført i Dagbladet Børsen. Her udtaler Christina Hagman, direktør og medejer i Husejernes Kreditlån i Greve:

"Hvis vi har pant på 1 mio. kr. i en ejendom på tvangsauktion, giver FS os måske 300.000 kr. for pantebrevet, altså kurs 30, hvorefter pantebrevet flyttes over til FS Pantebreve. Så går de bagefter ud på en tvangsauktion og byder på ejendommen sammen med andre. Men hvis den sælges for 500.000, tilfalder de ekstra 200.000 banken. Det kan da umuligt være lovligt, at de kan ligge og spekulere i både at være køber til underkurs og bagefter sælge ejendommene," siger hun til Børsen.

Afviser kritik

Hos FS Pantebrevsselskab afviser direktør Sam Baroudy kritikken.

"Hvis du køber et hus 1. januar, ved ingen jo, hvad der kommer til at ske. Der kan jo gå et, to, tre år før, det er solgt. Husk på, at kunden starter med et kæmpe underskud, og jeg har ikke set et eneste lån ud af de 30.000, vi har, som har givet overskud," siger han til avisen.

Mere fra FinansWatch

Mægler: Afkastlussing kan sætte skub i produktudvikling

Pensionister i pengenød: Ender 2022 med at tildele danske pensionister med udbetalinger fra et markedsrenteprodukt en lavere pensionsudbetaling, kan næste skridt være produktudvikling, siger partner i mæglervirksomheden Willistowerswatson, Erik Kongsted.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs