Hård kritik af bankernes rolle i Pandora-nedtur

Bankerne har haft for mange kasketter på i forbindelse med børsnoteringen af Pandora og det har været med til at pumpe prisen i vejret, lyder kritikken.

Bankernes rolle i forbindelse med Pandoras kollaps på børsen er stadig til heftig debat. Skytset peges blandt andet på Nordea, der både har haft positive anbefalinger på analytikersiden, haft en ejerandel i fonden bag Pandora og været en af bankerne bag børsnoteringen. Men også en række andre af landets største investorer har været involveret på flere fronter i forbindelse med børsnoteringen. Det møder ifølge Dagbladet Børsen kritik fra en række kilder.

En af dem er Seth Peterson, analytiker i Berenberg Bank:

"Over de seneste seks til ni måneder har der været mange tegn på, at tingene ikke er perfekte i Pandoras verden, og alle har bekvemt ignoreret det. Den adm. direktør har presset hårdt på for at få vækst, bestyrelsen har overset svaghederne, og analytikerne er fortsat med at være fundamentalt bullish (positiv vurdering af aktien, red.). Så der var en masse sjusk," siger han til avisen, der også har talt med en række anonyme kilder:

Hård kritik

”Det har været rigtig svært at overvåge, hvad den egentlige vækst har været, og alle de tal, man kigger efter, hvis man er investor og køber detailhandelsaktier, har man ikke kunnet få leveret fra Pandora. Det har været en kamp uden lige, og folk har været ophidsede over det, men folk er blevet overbevist af selskabet om, at tallene er meningsløse. Det er et af de issues, der måske har ført investorerne, og også selskabet selv, lidt bag lyset,” siger en kilde til Børsen.

Også i Berlingske Business fremføres der kritik:

”Det er påfaldende, at det netop er bankerne bag børsnoteringen, der har været mest flittige til at anbefale køb af aktien. Vi kan ikke dokumentere, at der er en sammenhæng mellem bankernes egen interesse og anbefalingerne, men bankanalytikerne har af en eller anden årsag taget Pandora-ledelsens ord for meget gode varer,” siger Jens Møller Nielsen, Danske Aktionærforening.

I bankerne henviser man til at der er vandtætte skotter mellem de forskellige afdelinger, men er ellers fåmælte, omkring situationen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også