FinansWatch

Nedgradering truer aktiemarkedet

Aktiestrateg i Nordea spår frit fald på aktiemarkedet, hvis USA's økonomi nedgraderes.

Foto: Richard Drew

Det kommer til at koste aktionærer i hele verden dyrt, hvis kreditvurderingsbureauerne vælger at nedgradere den amerikanske økonomi.

Sådan lyder vurderingen ifølge Børsen fra Henrik Drusebjerg, aktiestrateg i Nordea.

”Hvis risikoscenariet udspiller sig, tror jeg, vi kan risikere at se ret markante fald på aktiemarkederne. Det kan være alt fra 10 til 30 pct. afhængig af, hvad der kommer med af ord i forbindelse med sådan en downgrade, hvilken vægt man giver det osv.,” siger Henrik Drusebjerg til Børsen.

Holdbar løsning

Forhandlingerne i USA om at hæve gældsloftet har stået på i flere måneder, men selv hvis politikerne når til enighed om at hæve gældsloftet inden 2. august og dermed undgår en teknisk statsbankerot, risikerer landet at miste sin økonomiske rating, som i dag er den højest opnåelige AAA.

Det, der kan koste den høje rating, er, hvis politikerne ikke når til enighed om en tilstrækkelig stor løsning på de langsigtede gældsproblemer.

Der er uenighed blandt økonomer om, hvor stor risikoen er for, at USA bliver nedgraderet. Nordea tror ikke på, at det bliver tilfældet, mens Danske Bank vurderer, at risikoen ligger mellem 60 og 70 pct.

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs