FinansWatch

Nordea bedst på fin bankdag

Storbankens regnskab trak feltet frem på en fin dag for bankaktierne.

Aktiemarkedet vendte tirsdag 180 grader og kurserne på ikke mindst bankaktierne blev sendt i vejret efter de bratte fald mandag. Et nydeligt regnskab fra Nordea var med til at løfte stemningen om de største danske banker. Samtidig valgte markedet at sætte sine penge på, at der vil blive fundet løsninger på Europas gældsproblemer, samt at de amerikanske politikere snart når til enighed om en forhøjelse af gældsloftet.

"Fremgangen skal mest ses som en reaktion på det fald, vi så i går. Desuden er der en øget tro på, at man når til enighed i USA og når at strikke et nyt budget sammen inden fredag, siger aktierådgiver i Nordea," Jesper Bamberger, til Ritzau Finans.

C20-indekset sluttede 0,5 pct. højere i 431,34 båret frem af stigninger i blandt andre Danske Bank og Sydbank på 3,7 pct. og 3,1 pct. til kurserne 97,95 og 112,8.

Nordeas kvartalsregnskab skuffede godt nok målt på netto renteindtægterne, men storbanken formåede alligevel at leve op til markedsforventningerne til bundlinjen, der landede på 700 mio. euro. En halvering af nedskrivningerne på udlån til 118 mio. euro var forklaringen. Her havde analytikerne ifølge SME Direkt ventet tab og hensættelser for 176 mio. euro. Samtidig viste den danske del af forretningen pæn fremgang til et ordinært resultat på 170 mio. euro fra 109 mio. euro.

"Den danske forretning udviklede sig bedre end ventet, og det tegner lovende for de banker, der eksponeret mod Danmark. Men generelt ser vi de europæiske bankaktier trække op i dag," konstaterer chef for skandinaviske aktier i Sydbank, Ole Kjær Jensen.

Nordea-aktien endte 7,4 pct. højere i kurs 54,15, og smittede også Jyske Bank, der steg 2,6 pct. til 199,5.

Blandt tirsdagens største vindere fandt man tillige NKT, der endte 2,5 pct. højere i kurs 331,5. Fremgangen kom efter et fald på 2 pct. mandag, da kabelforretningen ellers offentliggjorde en ordre til en værdi af 600 mio. kr.

Finanshuset UBS ser ikke længere skævt til A.P. Møller - Mærsk. Anbefalingen er hævet til neutral fra sælg, og det medvirkede til at sende Mærsk-aktien 1,4 pct. højere til 41.240.

SAS kom modsat i modvind og faldt 5,4 pct. til kurs 10,6, efter Morgan Stanley rundbarberede sit kursmål til 10,7 svenske kr. pr. aktie. Det svarer til 8,66 danske kr., så der er stadig et stykke vej hertil.

Blandt C20-indeksets få tabere fandt man Vestas, der bakkede 1,5 pct. til kurs 122,3. Børsen skrev tirsdag, at Vestas har travlt, hvis selskabet skal indfri egne forventninger til ordreindgangen. I årets første seks måneder har Vestas kun indfriet en fjerdedel af de ordrer, selskabet venter for hele 2011.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs