FinansWatch

Fundingstrategi giver pote for Nordea

En kalkuleret risiko på at købe sig ny funding til tidligt er det hele værd for Nordea, lyder det fra Christian Clausen.

Det er lykkedes Nordea at slippe helskindet igennem rentestigninger i andet kvartal. Alt sammen fordi banken tog en kalkuleret risiko og brugte ekstra penge på at forlænge funding og hedge renterisikoen i bankens obligationsportefølje. Det fortæller Nordeas administrerende direktør, Christian Clausen, til Ritzau Finans.

"Det var et bevidst valg at ændre på vores funding. Vi har også hedget renterisikoen i obligationsporteføljen og sikret længere funding. Det er dyrere, men renten er låst i længere tid. Når rentestigningerne kommer, rammer de os så ikke. Vi har taget en omkostning "upfront" for til gengæld at reducere vores risici. Det har vist sig at være meget fornuftigt i disse tider," fortæller topchefen.

Han har dog svært ved at spå, om hvordan omkostningerne til funding udvikler sig over den kommende tid.

"Det, vi kan sige med sikkerhed er, at vi har nogle af de laveste fundingomkostninger i Europa. Om omkostningerne går op eller ned, afhænger af den nye regulering, og hvordan den præcist ser ud. Det andet er, hvordan rentespreadet ændrer sig. Det er et samspil mellem så mange ting, og det er svært at give et svar på," fortæller Christian Clausen.

Han understreger, at Nordea, som en af få europæiske banker, har mulighed for at opnå funding over hele verden, fordi banken har en såkaldt AA-rating hos kreditvurderingsbureauet Moody's.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs