FinansWatch

Sparbank løber med fire Fjordbank-filialer

Det blev Sparbank der løb af sted med de sidste Fjordbank-filialer uden for Mors. Samtidg køber man Morsø Sparekasses tidligere hovedsæder i Nykøbing Mors. Opdateret 9:18.

Foto: Jan Dagø

Det blev Sparbank, der afgav det vindende bud på de sidste fire Fjordbank Mors filialer uden for selve Mors. Samtidig har banken åbenbart også intentioner på Mors - i hvert fald har man købt Morsø Sparekasses to tidligere hovedsæder i Nykøbing Mors.

Det oplyser banken i en meddelelse.

"Sparbank har i dag indgået aftale med Finansiel Stabilitet om en øjeblikkelig overtagelse af Fjordbank Mors filialer i Durup, Glyngøre, Roslev og på Fur. Desuden har Sparbank indgået aftale med Finansiel Stabilitet om køb af Morsø Sparekasses tidligere hovedsædebygninger, centralt beliggende i Nykøbing Mors på Kirketorvet 1 og Havnegade 5-7."

Salling Bank offentliggjorde sent sidste uge, at man også var blandt byderne, men den plan gik altså igennem. Alle fire solgte filialer ligger ellers i Sallingområdet.

Glad direktør

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Sparbanks adm. direktør, Karl Tholstrup. I en meddelelse skriver Sparbankdirektøren dog, at han glæder sig over købet:

”Vi er rigtigt glade for aftalen. Vi glæder os til at byde nye kunder og nye medarbejdere velkommen i Sparbank. Vi er bevidste om, at mange kunder har følt utryghed i denne turbulente periode, og vi vil gøre alt for, de falder godt til hos os. I Sparbank får kunderne en lokalbank, der kender lokalområdet indgåede igennem nuværende filialer og en lokalbank, der i forvejen støtter idræts- og foreningslivet i området."

Ifølge meddelelsen overtager banken ca. 7.000 kunder, og 15 medarbejdere i de fire filialer.

Filialerne overtages øjeblikkeligt, mens de to hovedsæder i Nykøbing Mors først bliver overtaget den 1. november.

Fjordbank Mors resterende forretning - aktiviteterne på selve Mors, der udgør ca. 75 pct. af forretningen - forventes solgt i løbet af august og september.

Med købet af de fire filaler vokser Sparbank til i alt at have 24 afdelinger Midt og Vestjylland, Aarhus og København. Banken har nu ca. 350 ansatte.

Lokalkendskab spillede ind

En af faktorerne i Sparbank-sejren har tilsynelade været en viden om forholdene ved Limfjorden.

”Salget af de tre filialer i Salling og filialen på Fur er endnu et vigtigt skridt i bestræbelserne på at sælge Fjordbank Mors med filialer bedst muligt. Samtidig er det med stor tilfredshed at vi kan oplyse, at Sparbank overtager alle filialernes kunder ligesom samtlige medarbejdere fortsætter deres ansættelse i Sparbank”, skriver Fjordbank-direktør Torben Sørensen i en meddelelse og fortsætter:

”Det har gennem forhandlingerne med de interesserede pengeinstitutter ligget os meget på sinde, at den nye ejer gerne skulle have kendskab til lokalområdet. Med hovedsæde i Skive og et allerede etableret filialnet i Sallingområdet er Sparbank en relevant køber til at overtage filialer, kunder og medarbejdere i Salling og på Fur."

Kort proces

Også i Finansiel Stabilitet er man tilfredse med salget.

”Det er godt for både kunder og medarbejdere, at vi så hurtigt er lykkedes med at finde en køber til de fire filialer. Salgsprocessen har været effektiv, og med et samlet salg af Salling-filialerne har vi taget endnu et skridt i bestræbelserne på at finde konstruktive løsninger for bankens kunder og medarbejdere,” skriver adm. direktør i Finansiel Stabilitet, Henrik Bjerre-Nielsen, i en meddelelse.

Både Torben Sørensen og Henrik Bjerre-Nielsen ferierer i disse dage, og det har ikke umiddelbart været muligt at få en opfølgende kommentar.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs