FinansWatch

Otte banker falder for test

Kun otte banker faldt for EU's stresstest, der demed formentlig igen vil blive udsat for kritik.

Foto: Jens Dreisling

Mindst fem banker, formentlig omkring ti, og ikke mere end tyve. Sådan lød gisningerne om resultatet af EU's stresstest inden offentliggørelsen, der fredag aften viste at otte banker ligger under testens grænseværdier.

De otte pengeinstitutter fordeler sig med fem i Spanien, ét i Grækenland og to i Østrig. Syv spanske, to tyske, to græske og to portugisiske banker klarede kun lige akkurat testen, mens en enkelt tysk bank tidligere på ugen sprang fra testen på grund af en klar forventing om dumpekarakterer.

Tysk exit fra stresstest skaber frygt

Dermed vil testen - hvor de fire danske deltagere alle klarede sig - formentlig igen komme under beskydning for ikke at være hård nok.

Alle danske banker klarer testen

Ifølge The Guardian har den britiske finansminister, George Osborne, fortalt til sine kolleger fra resten af EU-landende, at testen måtte dumpe flere banker end analytikerne forventede, hvis den skulle tages alvorligt.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs