FinansWatch

Belønning for at være "helligere end Paven"

Danske Banks cheføkonom mener, at dagens fortsat solide rating fra Moody’s er et signal til politikerne om, at der er ingen vej uden om reformer. (Opdateret 15.46)

Foto: KRABBE LARS

Kreditvurderingsinstituttet Moody’s, der ellers har været så slem ved både danske banker og realkreditinstitutter, har sendt sin årlige analyse ud af dansk økonomi og i den anledning fastholdt den flotte – og bedst mulige karaktér – AAA, samt et stable outlook for dansk økonomi.

Men selvom det er en flot rating, der hæftes på dansk økonomi, så mener Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank, at ratingen samtidig er et signal til politikerne om, at de skal fastholde gennemførelsen af de nødvendige reformer, så der er også på den lange bane er en sammenhæng mellem statens indtægter og udgifter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs