Bankaktier hårdt ramt under Italiensk nervøsitet

De europæiske aktier er mandag under stort pres, og især bankerne har det hårdt efter bekymringer om, at den europæiske gældskrise vil sprede sig til Italien.
Foto: /ritzau/AP/RICHARD DREW/Arkiv
Foto: /ritzau/AP/RICHARD DREW/Arkiv

Det britiske FTSE 100 indeks falder 1,1 pct. til 5923, mens det tyske DAX 30 indeks taber 2,0 pct. til 7259. Det franske CAC40 indeks ligger 2,2 pct. lavere i 3827.

- Det vi ser i dag, er et resultat af, at de vestlige lande har levet over evne de seneste 20 til 30 år. Jeg er forsigtig med aktier. Emerging markets er den sidste motor, og hvis vi er nødt til at sænke farten på den maskine, vil den motor blive fjernet, fortæller fondsbestyrer Matthieu Giuliani fra Palatine Asset Management til Bloomberg News.

Gældskrise rykker nærmere

Den europæiske gældskrise er rykket nærmere Italien, hvilket presser de europæiske banker. Franske Societe Generale ligger 4,7 pct. lavere i 36,7 euro, mens tyske Commerzbank taber 5,6 pct. til 2,8 euro.

Den italienske bank Intesa Sanpaolo falder 5,6 pct. til 1,6 euro, efter banken har fået sænket sin anbefaling til "neutral" fra "overvægt" af den britiske storbank HSBC.

Betalings TV-udbyderen British Sky Broadcasting ligger 6,4 pct. lavere i 701,9 pence. Der er bekymringer for, at købstilbuddet fra News Corp. kan blive blokeret som følge af telefon-hacker skandalen, som medførte at avisen News of the World, som er ejet af News Corp., lukkede ned søndag.

- En potentiel fusion mellem British Sky og News Corp. er ikke længere så sikker, som vi troede den var for en uge siden, skrev analytiker Thomas Singlehurst fra Citigroup i et notat.

Overvejer adskillelse

Det tyske flyselskab Lufthansa har fået sænket sin anbefaling til "neutral" fra "køb" af den schweiziske investeringsbank UBS. Lufthansa taber 3,8 pct. til 14,5 euro.

Franske Renault falder 3,4 pct. til 37,9 euro. Bilproducenten har fremvist en bilsalgsfremgang på 1,9 pct. i første halvår, hvor forsyningsvanskeligheder mindskede kernesalget i det europæiske marked. Konkurrenten Peugeot Citroen mister 4,5 pct. til 30,9 euro.

Det hollandske finanshus ING falder 3,8 pct. til 8,1 euro. Holland planlægger at garantere stabiliteten af landets største banker ved at forskellige enheder kan blive adskilt i krisetider. Regeringen mener, at det er bedst, at bankerne sikres som hele enheder end at dele dem op nu.

Italienske bankaktier lider under rygter

Italien sætter ind over for short-salg

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også