Halv milliard retur til bankerne

Første ekstrabetaling fra Amagerbankens bo er på vej til bankerne - mere kan følge.
Foto: Uffe Frandsen
Foto: Uffe Frandsen

Bankerne kan se frem til at få en halv mia. kr. retur, efter at Indskydergarantifonden har indvilliget i at udbetale en større dividende fra Amagerbankens konkursbo. Dermed bliver sektorens regning på 1,9 mia. kr. mod tidligere beregnet 2,4 mia. kr.

Det har Finansrådet beregnet, efter at Indskydergarantifonden torsdag meddelte, at dividendeprocenten, det vil sige den del af deres tilgodehavende, som kreditorerne får, forhøjes.

Oprindeligt blev kreditorerne stillet en dividende på 58,8 pct. i udsigt. Men en revisionsrapport gav anledning til en forhøjelse til hele 84,4 pct., fordi revisorerne vurderede at aktiverne var mere værd end først antaget.

Men den forhøjelse blev indbragt for byretten af Garantifonden for Indskydere og Investorer, der kunne komme til at hæfte for eventuelt for meget udbetalt dividende. I sit sagsanlæg sætter fonden imidlertid en overgrænse for, hvor meget, fonden vil tvinge revisorerne til at nedsætte deres forhøjede vurdering af aktiverne med.

Det er med udgangspunkt i den grænse, at Finansiel Stabilitet beregner dividenden til mindst 66,1 pct. Finansiel Stabilitet påpeger i sin meddelelse om den forhøjede dividende, at der kan blive tale om en forøgelse af dividenden, og at de 66,1 pct. altså blot er en foreløbig dividende.

Før bankerne og deres aktionærer begynder at glæde sig for tidligt, er det værd at huske på, at regningen for Fjordbank Mors skal bogføres i andet kvartal. Den lyder på 1,3 mia. kr.

Det vil sige, at bankerne tilsammen kommer til at udgiftsføre 1,3 mia. kr. i andet kvartal og indtægtsføre 500 mio. kr., hvilket giver en nettoudgift på rundt regnet 800 mio. kr.

Udgifterne deles mellem bankerne efter en fordelingsnøgle, der er fastlagt på baggrund af markedsandel. Hvidbjerg Bank meddelte torsdag, at bankens andel af det returnerede beløb er 350.000 kr.

Ritzau Finans

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også