FinansWatch

Græske banker klar på ny aftale

Grækenlands bank følger nu i fodsporene på de tyske og franske, og slutter sig til en aftale om at forlænge løbetiden af deres statsobligationer.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

De græske banker er, på linje med de franske og tyske, parat til at forlænge løbetiden på deres græske statsobligationer. Det siger den græske finansminister Evangelos Venizelos i et interview med Bloomberg News.

Han understreger dog, at enhver redningsplan må undgå at blive stemplet som en såkaldt "selective default", hvilket vil udbetale store summer til ejere af såkaldte Credit Default Swaps, en forsikring mod ændringer i forholdende for långivere gennem statsobligationer.

Venizelo fortæller yderligere, at landet vil skrabe 1,7 mia. euro sammen i perioden frem til oktober gennem privatiseringer, og at en privatiseringschef vil blive udpeget mandag.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs