FinansWatch

Frank Aaen spår Max Bank-krak

Der kommer formentlig flere bankkrak - og de vil ødelægge statens regnestykke når det kommer til bundlinjen på bankpakkerne. Sådan lyder budskabet fra Enhedslistens Frank Aaen.

Staten ender - alt i beregnet - med at stå med skægget i postkassen, når regningen for bankpakkerne skal gøres op. Sådan lød det i dag fra en af bankernes argeste politiske modstandere, Enhedslistens Frank Aaen.

”Man får jo kun Bankpakke-regnskabet til at give overskud ved at regne fremtidige indtægter ind, lade være med at kigge på skatteudgifterne, og fraregne flere tab. Og gad vide om ikke Max Bank, eller Aarhus Lokalbank, eller en af de andre småbanker, går ned,” sagde Frank Aaen (EL) i dag ved et møde i Folketingets Erhvervsudvalg, der skulle redegøre for krakket på Mors.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) gjorde dog sit bedste for at berolige den politiske modstander.

”Jeg kan ikke garantere, at der ikke er en bank til, der vælter. Men vi har ikke nogen indikationer på det. Der er ikke nogen, der har underrettet mig om, at der skulle være flere banker der vælter i løbet af sommeren. Men ellers har vi jo Bankpakke III,” lød det fra ministeren.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs