FinansWatch

Amagerkøb endeligt underskrevet

Banknordik har nu endegyldigt slugt den grønne del af Amagerbanken.

De sidste underskrifter er tørret på papiret, og den grønne del af Amagerbanken er nu på færøske hænder. Det meddeler Banknordik i en pressemeddelelse.

”Det er med meget stor glæde, at vi i dag siger velkommen til Amagerbankens kunder. Efter en periode med usikkerhed står deres bank nu på et solidt fundament,” skriver Janus Petersen, der er adm. direktør i BankNordik, i en meddelelsen.

Overtagelsen af Amagerbanken rykker ifølge Banknordik solvensen ned på 15 pct.

28 filialer

Banken køber i alt ca. 90.000 kunder, og øger samtidig sit indlånsoverskud 1,1 mia. til en samlet sum på 1,6 mia. kr.

Man understreger samtidig, at man i bankens optik har mindsket sin eksponering over for hjemmeområdet betydeligt via den nyvundne geografiske spredning.

Banknordik har nu - udover 11 i København - filialer i Århus, Odense, Esbjerg, Kolding, Vejle, Horsens, Silkeborg, Skanderborg og Haderslev, samt fem filialer på Færøerne og tre i Grønland.

Banknordik lukker 12 Amagerbank-filialer

Flere Amageransatte end ventet fortsætter

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs