FinansWatch

Sydbank øjner krak og statsstøttet opkøbsbølge

Det kan være interessant at overtage en stribe småbanker - hvis staten vil træde ind og forsøde handlen. Sådan lyder meldingen fra Sydbanks Karen Frøsig, der samtidig gør klart, at hun ser en klar risiko for flere krak.

Statsstøttet opkøb er en mulighed. Nye krak ligeså. Sådan lyder meldingen fra Sydbanks Karen Frøsig over for Bloomberg.

"Hvis regeringen er klart til at lokke potentielle købere med favorable vilkår, der opfordrer til konsolidering, så vil vi være interesserede," siger Sydbanks Karen Frøsig til nyhedsbureauet.

Topchefen ser samtidig klare muligheder for flere krak.

Kræver politisk løsning

"Hvis hvad, man hører og ser, er sandt, så kan vi risikere flere krak. Men det vil være begrænset til de mindre banker - og så ved jeg ikke, hvor skidt det står til i de andre banker. Jeg kender kun min egen bank."

Frøsig melder sig samtidig i det kor, der kræver politiske løsninger.

"Situationen er svær, og den kræver en politisk løsning. Den nuværende afviklingslovgivning har gjort os udsatte. Og det er altid et problem, når så lille et land som Danmark har anderledes regler end resten af Europa."

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs