Tyske banker tæt på ja til hjælpeplan

De tyske banker er tæt på at nå til enighed om at hjælpe Grækenland ud af en truende statsbankerot, skriver Bloomberg News.

Bankerne vil sandsynligvis forpligte sig til at bidrage til den græske redningsplan, siger kilder med kendskab til sagen til Bloomberg News.

Ved en konference i Berlin onsdag lovede topcheferne for Deutsche Bank og Commerzbank, at de ville bidrage til en løsning.

De tyske og franske banker ligger inde med de største beholdninger af græske statsobligationer.

Kan blive værre end Lehman

"Hvis Grækenland går bankerot vil vi få en uro i Europa, der hurtigt kan brede sig til andre lande og få en effekt, der er langt større end Lehman Brothers," sagde Deutsche Banks administrerende direktør Josef Ackermann på konferencen, hvor også Tysklands kansler Angela Merkel deltog.

Hun har gjort det til et kardinalpunkt, at det ikke kun er skatteyderpenge, der skal redde Grækenland, og krævet, at de banker, der har lånt penge til den græske regering også må bære et medansvar for en løsning.

De tyske banker tager udgangspunkt i et forslag fra en række franske banker om, hvordan man kan ændre på den græske regerings betalingsvilkår og derved undgå bankerot.

Grækenland: I mål men ikke uden for fare

Grækenland: Bankerne kan klare sig

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også