FinansWatch

Småbanker har tabt en fjerdel af værdien i 2011

De børsnoterede småbankers aktier har fået alvorlige tæsk i år.

Amagerbankens krak sendte chokbølger gennem bankverdenen, og senest har Fjordbank Mors' konkurs og statsovertagelse endnu en gang sendt investorerne skrigende bort fra sektoren.

Ifølge en udregning foretaget af Ritzau Finans er den samlede værdi af 26 småbanker, der er noteret på fondsbørsen, faldet med hele 25 pct. siden nytår. Opgørelsen dækker alle banker i C20 undtagen Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank, Spar Nord, Nordea og Lån & Spar Bank.

Målt siden første januar og til lukkekursen mandag, er småbankernes samlede markedsværdi faldet fra 14.611 mio. kr. til 11.022 mio. kr. Dermed er aktionærer i de mindre banker blevet 3589 mio. kr. fattigere siden nytår.

Værst er det, målt i procent, gået for aktionærer i Max Bank og Aarhus Lokalbank. Max Bank-aktionærer har mistet 72 pct. af deres investering i takt med, at markedsværdien af banken er faldet fra 208,2 mio. kr. til 58,5 mio. kr. Aarhus Lokalbanks aktionærer har oplevet et dyk på 71 pct. til en markedsværdi på 163,2 mio. kr.

Investorer i Totalbanken, Hvidbjerg Bank, Vestjysk Bank og Sparekassen Faaborg har ligger også i den helt dårlige ende. Totalbanken har mistet 54 pct. af sin værdi, Hvidbjerg Bank 45 pct. mens Vestjysk Bank og Sparekassen Faaborg hver er faldet med 44 pct.

16 ud af de 26 banker har tabt 20 pct. eller mere af deres markedsværdi i 2011, mens 22 ud af de 26 har tabt 10 pct. eller derover.

Eneste lyspunkt i sektoren er Tønder Sparekasse, der har oplevet en kursstigning på 2 pct. siden nytår til kurs 248,5 kr.

Til sammenligning er bankerne i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldet med 8,3 pct. siden nytår.

Af Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs