FinansWatch

Rapport: Cyberangreb er den største trussel mod Danmark

Forsvarets Efterretningstjeneste mener, at cyberangreb er blevet en større trussel end Rusland og terrorisme.

Foto: Colourbox

Det er ikke tilfældigt, når kapitlet om cyberangreb står forrest i Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) årlige trusselvurdering.

For ifølge FE-chef Lars Johan Findsen har it-angreb på danske myndigheder og virksomheder overtaget rollen som den største fare for landets sikkerhed.

Det er også blevet understreget i årets løb, hvor blandt andet det såkaldte Wannacry-angreb lagde tusindvis computere ned på stribe verden over med krav om løsepenge, hvis de spærrede data skulle gøres tilgængelige igen.

På samme måde blev A.P. Møller-Mærsk også ramt af et større angreb i juni, der lagde store del af koncernens it-systemer ned.

Ligesom tidligere år fylder Rusland også en del i beretningen. Vores nabo mod øst vækker fortsat bekymring ifølge efterretningschefen.

"Rusland fortsætter sin militære oprustning i den vestlige del. Det er dog usandsynligt, at Rusland vil risikere en direkte konfrontation mod Nato," siger Lars Johan Findsen.

Han nævner også terrorisme som en trussel, man fortsat er nødt til at tage alvorligt.

Selv om Islamisk Stat er presset kraftigt i defensiven i Irak og Syrien, så gør det ikke truslen om terrorangreb mindre, snarere tværtimod, lyder vurderingen.

Cyberchef: Det vigtigste er at erkende de trusler vi står overfor

Nationalbanken opmærksom på at it-systemer kan inficere hinanden

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs