FinansWatch

Max Bank styrtdykker på fondsbørsen

Investorerne har mandag travlt med at sælge ud af aktier i danske småbanker.

Kurserne fortsætter med at rasle ned for de danske småbanker på fondsbørsen mandag eftermiddag ovenpå den nedtur, der blev sat fra morgenstunden i kølvandet på krakket i Fjordbank Mors i weekenden.

Især den sjællandske Max Bank har mistet tiltro blandt aktionærerne med et drønende minus på foreløbig 23 procent på en enkelt børsdag, men der er gevaldige lussinger til en lang række af småbankerne.

Således bliver Østjydsk Bank sendt ned med 14 procent, tæt fulgt at Djurslands Bank, der må se noteringen falder med ti procent.

Også Sparekassen Lolland og Bank Nordk PF er presset på aktiekurserne med minus på foreløbig 13, 5 og 11 procentpoint.

Umiddelbart efter på den triste rødliste finder man Hvidbjerg Bank med et minus på 9 procent, Totalbanken med et minus på knap 8 pct. og Spar Bank Nord med et minus på godt 7 pct.

Come back til Aarhus-bank

Mest bemærkelsesværdigt er det måske, at aktiekursen i Aarhus Lokalbank efter dagens største fald på op mod 30 procent pludselig mandag middag fik et utroligt come back, da kursfaldet blev reduceret til et fald på blot 1,3 procent.

Baggrunden menes at være udtalelser fra bankens ledelse om, at den østjyske bank på ingen måde er truet af den skæbne, som overgik Fjordbank Mors.

"Efter afslutningen af regnskabsåret har banken gennemført en stor kapitalplan, hvor vi har polstret vores egenkapital og lagt en plan for, hvordan vi trimmer Aarhus Lokalbank. De planer følger vi," sagde bankdirektør Carsten Stenulm til flere medier mandag formiddag.

Siden nytår er aktiekursen i Aarhus Lokalbank dog totalt set dykket med over 77 procent.

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs