FinansWatch

Borgmester: Fjordbank må overtages af storbank

Fjordbank Mors bliver sandsynligvis overtaget af storbank udefra, mener Morsøs borgmester.

Fjordbank Mors bliver med stor sandsynlighed overtaget af en større bank udefra, vurderer Morsøs borgmester, Lauge Larsen (S).

"Det kunne tyde på, at der kommer en anden bank ind og overtager," sagde borgmesteren efter et aktionærmøde ifølge DRs regionalradio P4 Midt og Vest.

Han tror dog på, at mange af bankens nuværende 250 ansatte mister jobbet.

Aktionærer vil med

En gruppe aktionærer i Fjordbank Mors har i weekenden foreslået, at banken kan drives videre på en ny facon, hvor lokale aktionærer og en større udefrakommende bank deler ejerskabet, eksempelvis gennem Spar Nord Bank eller Sydbank.

Men begge disse banker har afvist bejleriet, og derfor tror borgmesteer Lauge Larsen ifølge DR P4 Midt & Vest mest på, at en storbank skal overtage resterne, hvor de sunde dele vil blive solgt fra, mens resterne skal afvikles gennem statens skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs