FinansWatch

Pensionskasser åbner op

Fra nytår kan danske pensionskunder danne sig et overblik over hvor stor en del af indbetalingerne der går til administrations- og investeringsomkostninger.

En længere proces, indledt i 2005 af daværende økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, munder nu ud i en aftale der påtvinger både de kommercielle og de overenskomstafhængige arbejdsmarkedskasser i Danmark at offentliggøre en såkaldt omkostningsmåler på sine hjemmesider. Det skriver Dagbladet Børsen tirsdag.

Gælder for alle

Indledningsvist var det tanken at kravet kun skulle være gældende for de kommercielle pensionskasser som eksempelvis Danica, Nordea og SEB. Men i brancheforeningen Forsikring og Pension har man taget skridtet fuldt ud og gjort de nye regler bredt gældende.

”Vi har truffet beslutningen, fordi kunderne i forskellige situationer, eksempelvis ved jobskifte eller når man vil indbetale ekstra på sine pensionsordninger, kan have brug for at kende til omkostningsniveauet i arbejdsmarkedskasserne,” forklarer Forsikring og Pensions underdirektør Anne Seiersen til Dagbladet Børsen og påpeger at pensionsbranchen nu leverer mere på åbenhedskontoen end hvad politikerne på Christiansborg forventer.

Det nye tiltag er fint

Det nye tiltag bliver hilst velkomment i landets største pensionskasse.

”Det er sådan set vores eget forslag, for at ingen skal være i tvivl om, at vi bakker op om mere åbenhed i pensionssektoren. For vores vedkommende bliver regnestykket bare ikke så voldsomt interessant, fordi vi hvert år opkræver det samme beløb, som i år var 396 kroner. Så vil du kende omkostningerne de næste 10 år, er det bare at gange 396 kroner med 10,” siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen således til samme avis.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs