FinansWatch

Engberg svarer Martens igen

I sidste uge blev dansk realkredit sammenlignet med de amerikanske subprime-lån. Sammenligningen fik hårde ord med på vejen af Realkreditforeningen og nu tager Realkreditrådet også til genmæle.

I advarende vendinger stillede direktøren for European Policy Center spørgsmålstegn ved holdbarheden i dansk realkredit. Direktøren, Hans Martens, havde særligt riven ude efter de afdragsfrie lån som er særdeles populære blandt danskerne. Martens sidestillede sågar de danske realkreditlån med de amerikanske subprime-lån.

Tænketank sidestiller dansk realkredit med subprime

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs