FinansWatch

Finansministeren: Det er tid til at gøre op med ekstremt lav rente

Økonomierne i de europæiske lande har det nu så godt, at Den Europæiske Centralbank bør hæve renten. Det siger finansminister Kristian Jensen (V) til Berlinske Tidende og advarer om, at en fortsat ekspansiv pengepolitik kan føre til bobler.

/ritzau/Andreas Haubjerg
Finansminister Kristian Jensen. Foto: /ritzau/Andreas Haubjerg

De europæiske lande er atter ovenpå efter finanskrisen, og derfor bør Den Europæiske Centralbank, ECB, indstille sit kunstige åndedræt i form af obligationsopkøb og den meget lave rente. Det siger finansminister Kristian Jensen (V) til Berlingske Tidende.

”Når man kigger på EU i øjeblikket, er der så mange lande, der er ved at få styr på deres økonomier, at man er nødt til at normalisere rentepolitikken. Det er op til dem (ECB, red.) at træffe beslutningen, men jeg mener, at tiden er inde til, at vi påbegynder en normalisering af den europæiske rentepolitik,” siger Kristian Jensen.

Ministerens udmelding kommer efter at Irland nu tilbagebetaler et lån til Danmark fire år før tid, fordi Irland er kommet hurtigere gennem krisen end ventet.

Kristian Jensen peger på, at den lave rente giver skæve incitamenter. Han peger på de høje aktiekurser og boligpriserne i de store byer, men understreger, at han endnu ikke ser bobler her.

Regeringen mørklægger tvivlsom milliardbesparelse på lån til almene boliger

Finanslov: Flere penge til ældre, sundhed og politi

Forsiden lige nu

Danske Bank hyrer og Nordea fyrer

Der er stor forskel på udviklingen i antallet af medarbejdere i Danske Bank og Nordea. Mens der er blevet næsten 1.000 flere ansatte i Danske Bank over det seneste år, så er der 2.600 færre, der kan kalde sig Nordea-medarbejdere. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere