FinansWatch

Eksperter kræver ny bankpakke inden EU-frist

Bankpakke II løber ud, inden EU når på plads med fælles regler. Derfor må der nye tiltag til i Danmark, siger flere eksperter til Berlingske Tidende.

Tiden til at vente på EU er ovre, og tiden til at forme en ny bankpakke er kommet. Sådan lyder ekspertdommen i Berlingske Tidende, hvor førende bankobservertører slår fast, at troen på en EU-løsning inden udløbet af Bankpakke II’s statsgarantier i 2013 kan ligge på et meget lille sted.

”Hvis man ikke tager den fulde konsekvens af de høstede erfaringer, så kan man først bebrejdes. Man er nødt til at forholde sig til det faktum, at vores Bankpakke II der ud til at udløbe, inden der kommer et endeligt fælles regelsæt i EU. For uanset hvad kommissionen kommer med i september, så vil det ikke kunne vedtages og implementeres tidsnok i forhold til de individuelle statsgarantiers udløb,” siger Michael Camphausen, advokat og ph.d.-stipendiat i bankret ved Københavns Universitet, til avisen.

Han får modstand fra Jesper Rangvid, der er professor ved CBS.

”Der er en mur med lån på knap 200 mio. kr., som skal refinansieres. En stor del af dem tilhører de store banker, som sagtens kan hente nye lån, så det er de mellemstore banker, der er i problemer. Hvis de ikke kan finansiere sig, så må de jo skære ned på deres udlån, så det svarer til de lån, de ikke kan få i udlandet,” siger professoren til Berlingske, men understreger, at udfordringen ikke er stor nok til, at samfundet bør komme bankerne i møde med en ny hjælpepakke. Samtidig mener han, at en ny pakke vil fjerne bankernes incitament til at hjælpe sig.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs