FinansWatch

Hackere truer Federal Reserve

Hvis ikke Ben Bernanke går af som formand for den amerikanske centralbank, vil den blive udsat for hackerangreb. Sådan lyder truslen i hvert fald fra medlemmer af hackergruppen Anonymous.

Anonymous har tidligere stået bag angreb på blandt andre Visa og MasterCards hjemmesider. Der er typisk tale om såkaldte distributed denial of service-angreb, der overdynger hjemmesiden med så mange besøg, at serverne til sidst står af, og siderne bliver utilgængelig for besøgende.

I en Youtube-video truer Anonymous nu med, at samme skæbne kan overgå Federal Reserve, med mindre formand Ben Bernanke straks tager sin afgang.

Operationen har fået navnet Empire State Rebellion og vil ifølge videoen blive iværksat i dag. Den 14. juni er Flag Day i USA – en national helligdag, der ærer det amerikanske flag.

Utilfreds med hjælpepakker

Vreden rettes mod centralbanken efter dennes rolle i finanskrisens tilblivelse og udvikling. Anonymous er blandt andet utilfreds med de hjælpepakker, som de amerikanske banker modtog, skriver den engelske nyhedsside The Register.

Hidtil har angrebene fra Anonymous eller primært været målrettet virksomheder, der forsøgte at begrænse det frie internet. Angrebene mod Visa og MasterCard skete i kølvandet på, at betalingskortene lukkede for overførsler til lækagesiden Wikileaks.

Videoen fra Anonynous kan ses via dette link

Wikileaks-sympatisører angriber storbank

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs