FinansWatch

Hackere truer Federal Reserve

Hvis ikke Ben Bernanke går af som formand for den amerikanske centralbank, vil den blive udsat for hackerangreb. Sådan lyder truslen i hvert fald fra medlemmer af hackergruppen Anonymous.

Anonymous har tidligere stået bag angreb på blandt andre Visa og MasterCards hjemmesider. Der er typisk tale om såkaldte distributed denial of service-angreb, der overdynger hjemmesiden med så mange besøg, at serverne til sidst står af, og siderne bliver utilgængelig for besøgende.

I en Youtube-video truer Anonymous nu med, at samme skæbne kan overgå Federal Reserve, med mindre formand Ben Bernanke straks tager sin afgang.

Operationen har fået navnet Empire State Rebellion og vil ifølge videoen blive iværksat i dag. Den 14. juni er Flag Day i USA – en national helligdag, der ærer det amerikanske flag.

Utilfreds med hjælpepakker

Vreden rettes mod centralbanken efter dennes rolle i finanskrisens tilblivelse og udvikling. Anonymous er blandt andet utilfreds med de hjælpepakker, som de amerikanske banker modtog, skriver den engelske nyhedsside The Register.

Hidtil har angrebene fra Anonymous eller primært været målrettet virksomheder, der forsøgte at begrænse det frie internet. Angrebene mod Visa og MasterCard skete i kølvandet på, at betalingskortene lukkede for overførsler til lækagesiden Wikileaks.

Videoen fra Anonynous kan ses via dette link

Wikileaks-sympatisører angriber storbank

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs