Bankernes datacentraler nærmer sig fusion

23. juni skal bankerne vælge, om det er SDC eller BECs platform, der skal danne grundlag for en fuldbyrdet fusion mellem de to datacentraler.

De har nærmet sig hinanden i årevis. Men nu sker der for alvor noget. Datacentralerne SDC og BEC, der servicerer flere hundrede skandinaviske finansvirksomheder, har indkaldt til ekstraordinære generalforsamlinger 23. juni.

Her skal der tages stilling til en sammenlægning af de to selskaber og mindst ligeså vigtigt, hvilken af de to IT-platforme, der er fremtiden. Det skriver Berlingske Business.

”Målet med den ekstraordinære generalforsamling er at kunne anbefale én platform for fremtiden og dermed samtidig sammenlægge SDC og BEC,” siger John Lundsgaard, direktør i Spar Nord og formand for SDC, til avisen.

Gert Jonassen, adm. direktør i Arbejdernes Landsbank og formand for BEC, mener dog ikke det ligefrem bliver en let opgave:

"Der er ikke noget, der er walk over. Det er der ikke. Det her er noget, der gør ondt. Hvis det var piece of cake og der lå penge lige rundt om hjørnet, så havde alle gjort det for længe siden. Det er en alvorlig stor øvelse," siger han til FinansWatch.

BEC-formand: Ikke en walk over

Flere fusioner

En fusion af de to store datacentraler vil samtidig rydde nogle store og dyre forhindringer for fremtidens bankfusioner af vejen.

I september 2009 offentliggjorde SDC og BEC et samarbejde, der skulle gøre de to selskaber i stand til at nærme sig hinanden og udvikle fælles IT-løsninger.

”I efteråret gik vi efter little bank i stedet for big bang. Siden da har vi erkendt, at det ville blive ikke bare en langvarig, men også yderst kompliceret proces at nærme os hinanden gradvist, og derfor har vi nu besluttet at foreslå valget af én platform,” siger John Lundsgaard til Berlingske, der samtidig skriver, at bestyrelserne i de to datacentraler endnu ikke er kommet frem til, hvilken af de to platforme, man vil anbefale at køre videre med.

BEC og SDC omsatte i 2010 for henv. 1,2 og 1,3 mia. kr., mens den tredje store datacentral, Bankdata, omsatte for 668 millioner med væsentligt færre, men større kunder. Blandt Bankdatas kunder er nu også Jyske Bank, der i efteråret droppede sin selvstændige IT-udvikling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også