FinansWatch

Norsk bankstrejke afblæst

Natten til tirsdag blev stridsøkserne begravet og de forhandlende parter er nået til enighed. Dermed er strejkefaren afværget.

Omkring klokken 2:30 natten til tirsdag opnåede de forhandlende parter enighed om en aftale gældende for en stor gruppe af bank- og forsikringsansatte i Norge. Det skriver den norske avis Dagens Næringsliv tirsdag morgen.

Det er Finansforbundet på den ene side og den norske arbejdsgiverforening FA på den anden side, der har stået over for hinanden i overenskomstforhandlinger for både bank- og forsikringsansatte. Som første led i strejkeprocessen var det tanken at næsten 16.000 bankansatte skulle strejke, men det scenarie er nu afblæst.

”Det har været en lang og hård nat. Det vanskeligste punkt var en aftale om kompetenceudvikling for de ansatte i finanssektoren,” udtalte Kari Gjesteby, som mæglede mellem de stridende parter, til Norsk Telegrambyrå.

Acceptabelt resultat

Set fra Finansforbundets side, betragtes det opnåede resultat som værende acceptabelt.

”Det har været hårdt, men vi er glade for at vi nu undgår en strejke som ville have haft konsekvenser for mange personer. Vi har fået en bedre aftale på plads med henblik på sammenhængen mellem kompetenceforbedring og løn og vi har fået en økonomisk ramme som er blandt de bedste der er opnået i år,” argumenterer forbundsleder Jorunn Berland.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs