FinansWatch

Norsk bankstrejke afblæst

Natten til tirsdag blev stridsøkserne begravet og de forhandlende parter er nået til enighed. Dermed er strejkefaren afværget.

Omkring klokken 2:30 natten til tirsdag opnåede de forhandlende parter enighed om en aftale gældende for en stor gruppe af bank- og forsikringsansatte i Norge. Det skriver den norske avis Dagens Næringsliv tirsdag morgen.

Det er Finansforbundet på den ene side og den norske arbejdsgiverforening FA på den anden side, der har stået over for hinanden i overenskomstforhandlinger for både bank- og forsikringsansatte. Som første led i strejkeprocessen var det tanken at næsten 16.000 bankansatte skulle strejke, men det scenarie er nu afblæst.

”Det har været en lang og hård nat. Det vanskeligste punkt var en aftale om kompetenceudvikling for de ansatte i finanssektoren,” udtalte Kari Gjesteby, som mæglede mellem de stridende parter, til Norsk Telegrambyrå.

Acceptabelt resultat

Set fra Finansforbundets side, betragtes det opnåede resultat som værende acceptabelt.

”Det har været hårdt, men vi er glade for at vi nu undgår en strejke som ville have haft konsekvenser for mange personer. Vi har fået en bedre aftale på plads med henblik på sammenhængen mellem kompetenceforbedring og løn og vi har fået en økonomisk ramme som er blandt de bedste der er opnået i år,” argumenterer forbundsleder Jorunn Berland.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs