Avis: Venturefonde foran exit-boom

Danske investorer har meget blandede fornøjelser med at investere i venturefonde. Men nu ser det ud til, at en række fonde er på vej mod salg af specielt IT-virksomheder.

Den danske venture-branche har kæmpet hårdt for at bevise sit værd over for de institutionelle investorer i Danmark, hvor der har været langt mellem de lukrative frasalg, som er dem, der skal give investorerne det merafkast, de forventer, fordi det er så risikabel en investeringsform.

Men i dagens udgave af Børsen fortæller en række venture-direktører, at de forventer at sælge flere porteføljeselskaber over de kommende 12 måneder.

Blandt de forventede sælgere finder man Northzone, Nordic Venture Partners og Northcap Partners.

”Markedet er godt nu. Vi solgte to selskaber for tre uger siden, så markedet for frasalg er i bedring,” siger Henrik Albertsen, adm. direktør for Nordic Venture Partners.

Godt signal fra USA

Han vurderer, at markedet er til, at der kommer en række salg nu.

”USA viser med den succesfulde børsnotering af Linkedin et godt signal. Facebook er måske på vej, markedet er positivt, mens verden stadig er i finansiel krise,” siger han.

Også Gregers Kronborg fra Northzone Partners og Ulla Brockenhuus-Schack fra Seed Capital tror på, at der kommer til at ske en masse de kommende måneder.

”Vi kommer ind i en periode nu, hvor jeg tror, vi vil se en række exits (salg, red.) af IT-virksomheder,” siger Ulla Brockenhuus-Schack til Børsen.

De kommende frasalg kan vise sig at få stor betydning for venturefondene fremtid i Danmark, hvor en række lukrative frasalg kan sikre investorerne gode afkast og dermed en tro på, at de fremadrettet skal allokere nogle af deres midler til venture-segmentet, fordi branchen har nået en modenhed i Danmark, hvor de kan skabe afkast på lige fod med andre aktiv-klasser såsom kapitalfonde, der investerer i mere modne virksomheder.

Bankinvest færdige som venture-folk

Asiens "deal-machine" risikerer at løbe tør for damp

Nyt år truer: Andrea Panzieri

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også