FinansWatch

Fondsbørsen frikender Mærsk i SEB-sag

Mærsk slipper for videre tiltale i forbindelse med sagen om et møde mellem SEB-analytiker og Mærsks IR-chef, der fik analytikeren til at give indtryk af, at Mærsk havde videregivet markedsfølsomme oplysninger.

Det er yderst beklageligt, at et møde mellem Mærsks IR-chef og en analytiker fra SEB kan føre til misforståelser, der giver indtryk af, at der er videregivet kursrelevante oplysninger, men fondsbørsen har ikke grundlag for at konkludere, at det rent faktisk var tilfældet.

Sådan lyder konklusionen i en netop offentliggjort meddelelse fra Nasdaq OMX København. Meddelelsen kommer i kølvandet på en sag, hvor SEB-analytikeren Nikolaj Kamendula efter et møde med Mærsks IR-chef Henrik Lund gav markedet indtryk af, at Henrik Lund havde givet indikationer på indholdet af det kommende kvartalsregnskab.

”Nasdaq OMX København har over for A.P. Møller – Mærsk ikke fundet grundlag for at konkludere, at der fra selskabets side var videregivet kursrelevante oplysninger og fandt derfor ikke anledning til at konkludere, at selskabet havde overtrådt børsens regler,” lyder det i meddelelsen.

”Børsen fandt det dog yderst beklageligt, at et møde mellem en person med ansvar for Investor Relations, med potentiel adgang til kursrelevante oplysninger og en professionel aktieanalytiker kan resultere i sådanne misforståelser, at en markedskommentar indeholder formuleringer og oplysninger, der kan give læserne indtryk af, at der er videregivet ikke-offentliggjorte kursrelevante oplysninger,” meddeler fondsbørsen.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs