FinansWatch

Regnskab: Østjydsk Bank takker Amagerbanken for lavere overskud

Østjydsk Bank fastholder forventningerne til hele året trods - linie med de fleste af landets andre banker - klø fra Amagerbanken.

Østjydsk Bank stiller sig i rækken af banker, der har måttet se et stykke af overskudskagen gå til Indskydergarantifonden efter Amagerbankens krak. Østjydsk Bank havde i årets første tre måneder et overskud på 1,6 mio. kr., mens det i samme periode året før tjente 5,8 mio. kr. Renset for effekten af Amagerbankens konkurs, ville banken dog have haft et overskud på 10,2 mio. kr. Det fremgår af bankens kvartalsregnskab.

"Henset til de afholdte omkostninger til Indskydergarantifonden i forbindelse med Amagerbankens konkurs, samt til den aktuelle konjunktursituation, anses det opnåede resultat som acceptabelt," konkluderer ledelsen.

Første kvartal bød desuden på nedskrivninger på 28,8 mio. kr. for den jyske bank, som i første kvartal året før nedskrev 29,4 mio. kr. på udlån. Banken har primært nedskrevet på mindre handels- og produktionsvirksomheder, oplyses det.

Østjydsk Bank fastholder sine forventninger til hele 2011 om et resultat før kursreguleringer og nedskrivninger i niveauet 120-130 mio. kr.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs