FinansWatch

Pensionsordninger kigger igen på hedgefonde

Finanskrisen var hård mod hedgefonde verden over. Flere er dog kommet på ret køl igen, og det gør dem til attraktive investeringer for pensionsfonde.

Til trods for at offentlige amerikanske pensionsordninger har tabt store summer på investeringer i hedgefonde, så kigger pensionsordningerne igen fondenes vej. Det skriver Wall Street Journal.

Det var i særdeleshed finanskrisen, der medførte de store tab i hedgefondene og dermed også for pensionsordningerne. Der er nu kommet andre boller på suppen, og adskillige hedgefonde er igen begyndt at præstere tilfredsstillende. Det har gjort fondene attraktive som langsigtede investeringer.

De offentlige pensionsordninger håber, at et stort udbytte på den lange bane kan være med til at forbedre indtjeningen, således at pensionsordningerne ikke skal finansieres gennem forhøjede skatter, øgede præmieindbetalinger eller en reduktion i ydelserne til nuværende og kommende pensionister.

Fra 0 til 11 procent

Som et eksempel på udviklingen nævnes The Fire & Police Pension Association of Colorado, som administrerer godt og vel 3,5 mia. dollar. I begyndelsen af indeværende år havde pensionsordningen ingen hedgefondsinvesteringer i sin portefølje, men det har ændret sig markant sidenhen, og nu er 11 pct. af porteføljen dedikeret til hedgefonde.

Og det er ikke kun The Fire & Police Pension Association of Colorado, der benytter sig af hedgefonde. Mens der i 2007 blev investeret 3,6 pct. af de offentlige pensionsordningers formuer i hedgefonde, er tallet steget til 6,5 og 6,8 pct. i henholdsvis 2010 og 2011.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs