FinansWatch

Analytiker: Banknordiks køb giver mening

Banknordik og direktør Janus Petersens køb af de sunde dele af Amagerbanken passer godt til Banknordiks nuværende situation. Det vurderer aktieanalytiker Michael West Hybholt.

At Banknordik valgte at byde på Amagerbanken synes logisk i en analytikers ører. Banken er nemlig rustet til at udvide forretningen gennem opkøb.

”Banken har oplevet et fald i udlånet i de seneste kvartaler, hvilket presser basisindtjeningen. Dette forklarer formodentlig noget af interessen for den velfriserede del af Amagerbanken. Banknordik har en kernekapitalandel på over 17 pct. og er en af de få banker, som har indlånsoverskud. På denne baggrund har banken kapacitet til udlånsvækst og opkøb,” forklarer aktieanalytiker Michael West Hybholt fra SmallCap Danmark til Dagbladet Børsen.

Banknordiks samlede udlån faldt fra 8,7 til 8,4 mia. kr. i årets første kvartal. Men det er et tal der med købet af Amagerbankens sunde del må forventes at stige mærkbart. Amager-delen bidrager nemlig med udlån og garantier på knap fem mia. kr.

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs