FinansWatch

Tilsyn vil undersøge Heering i Amagersag

Finanstilsynet vil tage et nærmere kig på Amagerbankens bestyrelsesformand Niels Heerings omstridte pengeoverførsel op til bankens krak.

Foto: Nikolaj Svennevig/Jyllands-Posten

Det skal undersøges præcis hvad der skete, da Amagerbankens bestyrelsesformand Niels Heerings advokatfirma Gorrisens Federspiel op til bankens kollaps først flyttede penge ud - og så ind i banken igen.

"Vi er opmærksomme på udsendelsen (21 Søndag, red.), og når vi bliver opmærksomme på, at der muligvis er begået en overtrædelse af lov om finansiel virksomhed eller Værdipapirhandelslovens bestemmelser, vil vi normalt altid kigge på det," siger Finanstilsynets vicedirektør, Julie Galbo til DR Nyheder.

Niels Heering bekræftede i går overfor DR, at Gorrissen Federspiel trak pengene ud, men afviser, at der er tale om ulovligheder.

Han siger desuden, at han selv kunne se, at det var en uheldig timing. Derfor blev pengene ført tilbage, og han tog dermed tabet på linje med de øvrige indskydere.

Peter Appel, managing partner hos Gorrissen Federspiel, siger til FinansWatch, at advokatfirmaet har taget kontakt til Finanstilsynet for at fortælle, at firmaet på eget initiativ vil aflevere en skriftlig redegørelse, hvor Gorrissen Federspiel fortæller om forløbet.

Opdateres

Tilbageførsels-manøvre hjælper ikke Amager-formand

Amager-formand trak penge ud af banken kort før krak

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs