FinansWatch

Tilsyn vil undersøge Heering i Amagersag

Finanstilsynet vil tage et nærmere kig på Amagerbankens bestyrelsesformand Niels Heerings omstridte pengeoverførsel op til bankens krak.

Foto: Nikolaj Svennevig/Jyllands-Posten

Det skal undersøges præcis hvad der skete, da Amagerbankens bestyrelsesformand Niels Heerings advokatfirma Gorrisens Federspiel op til bankens kollaps først flyttede penge ud - og så ind i banken igen.

"Vi er opmærksomme på udsendelsen (21 Søndag, red.), og når vi bliver opmærksomme på, at der muligvis er begået en overtrædelse af lov om finansiel virksomhed eller Værdipapirhandelslovens bestemmelser, vil vi normalt altid kigge på det," siger Finanstilsynets vicedirektør, Julie Galbo til DR Nyheder.

Niels Heering bekræftede i går overfor DR, at Gorrissen Federspiel trak pengene ud, men afviser, at der er tale om ulovligheder.

Han siger desuden, at han selv kunne se, at det var en uheldig timing. Derfor blev pengene ført tilbage, og han tog dermed tabet på linje med de øvrige indskydere.

Peter Appel, managing partner hos Gorrissen Federspiel, siger til FinansWatch, at advokatfirmaet har taget kontakt til Finanstilsynet for at fortælle, at firmaet på eget initiativ vil aflevere en skriftlig redegørelse, hvor Gorrissen Federspiel fortæller om forløbet.

Opdateres

Tilbageførsels-manøvre hjælper ikke Amager-formand

Amager-formand trak penge ud af banken kort før krak

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs