Forsikring & Pension advarer mod efterlønsforslag

Det 2020-forslag, der skal sikre social retfærdighed i tilbagetrækningsreformen kan give bagslag, lyder det fra Forsikring & Pension.

Partierne bag 2020-forhandlingerne kan ende med at skade de mest sparsomme efterlønnere, hvis forslaget om at forbedre vilkårene for modtagere med små pensioner går i gennem som det ser ud nu.

Det skriver brancheorganisationen Forsikring & Pension i en meddelelse.

"Mange danskere med små indkomster har i forvejen for lille tilskyndelse til at spare op. Det problem, frygter vi, kan blive værre med dette forslag. For hvis man sparer så meget op, at man sprænger et nyt "efterlønsloft", taber man reelt penge. For så mister man de nye fordele, som foreslås indført. Resultat kan blive, at folk vil stoppe med selv at spare op for at holde sig under et eventuelt nyt loft," skriver vicedirektør Carsten Andersen fra Forsikring & Pension.

Hver tredje ramt

"Politikerne skal gå modsat. I dag beskattes mange små og mindre pensionsopsparere i forvejen meget hårdt - og langt hårdere end de godt 50 procent, som de høje indkomster betaler. Derfor burde politikerne i stedet være optaget af at styrke danskernes gevinst af at spare op. Det vil også bidrage til en senere tilbagetrækning – og det er jo det, alle er enige om, vi har brug for," skriver Carsten Andersen.

Forsikring & Pension skriver, at deres beregninger viser, at næsten hver tredje efterlønsberettigede på 59 år i dag har en opsparing på under en halv million kroner. Dermed vil 15.000 ud af i alt 46.000 efterlønsberettigede 59-årige i dag få gavn af bedre efterlønsvilkår, hvis formueloftet blev sat til en halv million kroner.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også