FinansWatch

Finanstilsynet advarer: Flekslån er eksploderet

Det konstant stigende antal af flekslån får nu Finanstilsynet til at opfordre realkreditinstittuterne til at sikre sig mod faldende ejendomspriser og stigende renter.

Rentetilpasninglån udgør nu over 70 pct. af realkreditinstitutternes samlede udlån, mod 65 pct. sidste år - og det får Finanstilsynet til at råbe vagt i gevær og kræve, at realkreditinstittuterne polstrer sig mod et fald i ejendomspriserne.

"(...) realkreditinstitutterne skal ruste sig, så de kan modstå tab, der vil opstå i tilfælde af en ugunstig konjunkturudvikling, stigende renter og eventuelt faldende ejendomspriser," skriver tilsynet i en ny analyse udført på baggrund af årsregnskaber fra realkreditten," skriver tilsynet i en ny analyse og fortsætter:

"Den betydelige andel af rentetilpasningslån og det betydelige udbud af rentetilpasningslån med afdragsfrihed forpligter realkreditinstitutterne til at afsætte den nødvendige kapital til at imødegå rentestigninger og ejendomsprisfald. Institutterne skal ligeledes sikre, at deres nuværende kreditpolitik tager højde for de nævnte udfordringer."

Læs hele analysen her (PDF).

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs