FinansWatch

Pengesedler er sygdomsbombe

Har du pengesedler i lommen, kan du være i fare for at blive alvorligt syg. Pengesedler er nemlig en af de mest bakteriefyldte kilder.

Det er muligvis en rar fornemmelse at have pengesedler i lommen.

Men pengesedlerne er en ren bakteriebombe, der kan gøre dig syg. Det skriver Nyhedsbrevet Finans.

Gule stafylokokker, E. Coli, rhinovirus og ekskrementer er blot nogle af de bakterier, der lystigt florerer på pengesedlernes bakterievenlige overflade.

Knoglebetændelse og madforgiftning

En dosis gule stafylokokker kan give for eksempel madforgiftning, knoglebetændelse og livstruende infektioner.

Det er ukendt, i hvor høj grad sygdom i Danmark skyldes bakteriefyldte pengesedler, men et studie fra USA viser, at gule stafylokokker lever på 42 pct. af alle amerikanske dollarsedler. På syv procent af sedlerne var der E. Coli-bakterier, mens der på 30 ud af 100 pengesedler blev fundet bakterier fra ekskrementer.

Bakterierne på sedlerne overføres typisk gennem hånden. Har hånden været forbi næsen, munden eller andre steder, følger bakterierne med, skriver nyhedsbrevet.

I Japan har man taget bakterietruslen alvorligt med såkaldte clean ATMs, der varmer sedlen op til 200 grader og dermed dræber de fleste bakterier.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs