FinansWatch

Pengesedler er sygdomsbombe

Har du pengesedler i lommen, kan du være i fare for at blive alvorligt syg. Pengesedler er nemlig en af de mest bakteriefyldte kilder.

Det er muligvis en rar fornemmelse at have pengesedler i lommen.

Men pengesedlerne er en ren bakteriebombe, der kan gøre dig syg. Det skriver Nyhedsbrevet Finans.

Gule stafylokokker, E. Coli, rhinovirus og ekskrementer er blot nogle af de bakterier, der lystigt florerer på pengesedlernes bakterievenlige overflade.

Knoglebetændelse og madforgiftning

En dosis gule stafylokokker kan give for eksempel madforgiftning, knoglebetændelse og livstruende infektioner.

Det er ukendt, i hvor høj grad sygdom i Danmark skyldes bakteriefyldte pengesedler, men et studie fra USA viser, at gule stafylokokker lever på 42 pct. af alle amerikanske dollarsedler. På syv procent af sedlerne var der E. Coli-bakterier, mens der på 30 ud af 100 pengesedler blev fundet bakterier fra ekskrementer.

Bakterierne på sedlerne overføres typisk gennem hånden. Har hånden været forbi næsen, munden eller andre steder, følger bakterierne med, skriver nyhedsbrevet.

I Japan har man taget bakterietruslen alvorligt med såkaldte clean ATMs, der varmer sedlen op til 200 grader og dermed dræber de fleste bakterier.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs