FinansWatch

Amagerbanken æder 70 procent af Djursland

Djurslands Bank kommer ud med et overskud på 4 mio. kr. i første kvartal efter at have set Amagerbankens krak barbere 10,3 mio. kr. væk.

Indlånet steg, renteindtægterne steg, nye kunder kom til - og der blev overskud. Men det hele havde set meget bedre ud hos Djurslands Bank, hvis ikke Amagerbanken havde sneget sig ind i billedet.

Øbankens krak ender nemlig med at spise 10,3 mio. kr. af Djurslands overskud, der dermed ender på 4 mio. kr.

Ellers er banken dog ganske godt tilfreds med forløbet af årets første tre måneder.

Indlånsvækst

"Bankens indlån udvikler sig fortsat positivt, idet det gennemsnitlige indlån har været 160 mio. kr. større end i samme periode i 2010, - en tilfredsstillende stigning på 3,8 pct. De væsentligste årsager til stigningen er privatkundernes ønske om en større opsparing samt tilgangen af nye kunder til banken. Den meget tilfredsstillende balance mellem bankens indlån og udlån medfører en markant likviditets-mæssig overdækning på 1,3 mia. kr. i forhold til lovgivningens krav herom," skriver banken i kvartalmeddelelsen.

Indlån er øget med 54 mio. kroner, og udlån er øget med 80 mio. kroner. Samtidig er rente- og gebyrindtjening øget med 0,6 pct., mens omkostningerne er reduceret med 1,6 pct. Nedskrivninger på udlån lander på 4,7 mio. kr., svarende til 0,4 pct. om året.

Realkreditten halter

Dermed fastholder banken det forventede årsresultat på 60 til 75 mio. kroner før kursreguleringer og nedskrivninger.

"Banken er derfor i den meget gunstige situation, at såvel likviditets- som solvensmæssigt har banken økonomisk råderum til at modtage nye privat- og erhvervskunder. Og kundetilgangen til banken er på et højere niveau end på samme tidspunkt i 2010, - i såvel bankens afdelinger i Aarhus som på Djursland. På bankens øvrige forretningsområder har der været en stigende aktivitet med handel af værdipapirer, formuepleje og kapitalforvaltning, og dermed har banken realiseret en stigende indtjening herfra."

"Modsat har aktiviteten på realkreditområdet været på et relativt lavt niveau. Hovedårsagen hertil er den fortsatte usikkerhed om prisudviklingen på boligmarkedet, den stigende rente og den generelle økonomiske udvikling."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs