FinansWatch

Gældsplaget kommune taber 300 mio. kr. på spekulation

Furesø Kommune står til at tabe et trecifret millionbeløb på de internationale finansmarkeder, efter at en række komplekse og spekulative finansielle kontrakter er slået fejl. Det skriver ugebrevet Mandag Morgen i dag.

Kommunen skal betale 300 mio. kr. for at købe sig fri af rente- og valutaswaps. Der er formentligt tale om det største tab på spekulation i en dansk kommune nogensinde.

Tabet kommer som et led i en aftale med Indenrigsministeriet om et nyt stort statslån, der skal få den gældsplagede kommunes økonomi til at hænge sammen.

”Personligt er jeg meget glad for, at vi snart er ude af denne type spekulative forretninger. Jeg mener ikke, at det er en farbar vej at gå for kommuner at spekulere i swaps – det er jo reelt at gamble med pengene,” siger borgmester Ole Bondo Christensen (S) til Mandag Morgen.

Kommunen kæmper med en gæld på 2,7 mia. kr. efter Peter Brixtofte. Men de fejlslagne swapkontrakter er først kommet til efter bykongen. De skulle ifølge Mandag Morgen sikre store besparelser på rentebetalingerne på den enorme gæld, men har ikke levet op til forventningerne.

Derfor må kommunen nu opsige kontrakterne, der er indgået med Danske Bank og det amerikanske finanshus Merrill Lynch.

Kilde: Mandag Morgen

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs