FinansWatch

Topdanmark stoler på sigtet medarbejder i bedrageriskandale.

Indtil videre tror Topdanmark på selskabets bedragerianklagede medarbejders uskyld. Man har dog valgt at suspendere den sigtede.

Den omfattende sag om millionbedrageri, der her til formiddag har ført til en række beslaglæggelser af de sigtedes værdier - lige fra ejendomme og værdipapirer til en helikopter - involverer også en medarbejder i Topdanmark.

Selskabet tror dog foreløbig på medarbejderens uskyld, oplyser man.

"Som omtalt i pressen er en medarbejder i Topdanmark afhørt og sigtet af politiet i en sag, der vedrører bedrageri. Medarbejderen er blevet afhørt om fakturaer på leverancer til Topdanmark for ca. 62.000 kroner. Leverancerne er fra 2009 og vedrører materialer til drift og vedligeholdelse af Topdanmarks bygning i Ballerup," skriver selskabet i en meddelelse.

Suspenderet

"Den pågældende medarbejder har oplyst, at han intet kendskab har til indholdet i sigtelsen, og Topdanmark har umiddelbart ikke grund til at tro, at der er et misforhold mellem fakturaer og leverancer, men vil nu kontrollere dette."

Men indtil Topdanmark kan vide sig sikre på medarbejderens uskyld, har man dog valgt at suspendere personen.

Otte personer er blevet anholdt i en omfattende sag om bedrageri, der blandt andet involverer Topdanmark, Lundbeck, Novo Nordisk og entreprenørfirmaet Kemp & Lauritzen, skriver Ritzau på baggrund af oplysninger fra politiet.

Stribe af anholdelser

Seks er blevet anholdt i København og Vestegnen for bedrageri for mellem 10 og 15 mio. kr., der også er gået ud over entreprenørfirmaet Kemp & Lauritzen.

Yderligere to personer er ifølge Ritzau blevet anholdt i Nordsjælland for bedrageri begået imod Helsingør Hospital for 2,7 mio. kr.

Anholdelsen af de tre medarbejdere i juni 2010 førte efterforskerne på sporet af yderligere svindel, skriver Ritzau.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs