FinansWatch

Nonner angriber Goldman Sachs

Fire nonneordner vil have den amerikanske finanskæmpe Goldman Sachs til at forklare sin bonuspolitik.

Foto: Susan Walsh

Sankt Joseph-søstrene fra Boston, Notre Dame de Namur-søstrene, Sankt Francis-søstrene fra Philadelphia og Benediktinersøstrene fra Mount Angel er alle blandt bankens investorer, og har sat deres underskrift på et forslag, der kræver en undersøgelse af bankens bonuspolitik. Forslaget følger i hælene på nyheden om, at bankens fem øverste ansatte sammenlagt har modtaget 69,5 mio. dollar - mere end 360 mio. kr. - i 2010.

Kravet fremgår af en meddelelse fra det amerikanske finanstilsyn, skriver The Guardian.

Afvisning

Nonnerne anmoder de øvrige aktionærer om at tvinge Goldmans bestyrelse til at sætte gang i en undersøgelse af Goldmans ledelses-løn - og afslutte samme undersøgelse inden 1. oktober 2011.

The nuns asked that "shareholders request that the board's compensation committee initiate a review of our company's senior executive compensation policies and make available a summary report of that review by 1 October, 2011 (omitting confidential information and processed at a reasonable cost). We request that the report include:

Goldman har allerede gjort klart, at man ingen intentioner har om at følge nonnernes vilje.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs