FinansWatch

Deriviaterne vælter ind på Fondsbørsen

Handlen med deriviater er stærkt stigene på Nasdaq OMX København - en udvikling fondsbørsens chef Bjørn Sibbern meget gerne ser fortsætte, skriver dagbladet Børsen

Derivathandlen er ved at blive til en pæn lille forretning for Fondsbørsen, skriver dagbladet Børsen.

For januar og februar måned steg handlen med deriviater på Fondsbørsen fra ca. 4,6 mia. i 2009 til lige under 7,8 mia. kr. Målet for hele året en stigning på 25 pct. i forhold til de forgange tolv måneder.

"Vi håber og tror på, at det kan lade sig gøre, og vi er allerede kommet godt fra land. Volumen i det danske derivatmarked er dog meget lav sammenlignet med andre lande, men vi forventer altså en meget stor vækst i det," siger Bjørn Sibbern, adm. direktør for Nasdaq OMX København, til Børsen.

Privatundervisere

Han vil nu arbejde på også at udbrede produktet til private investorer.

"Vi gør også en indsats for at få flere private spillere ind i det her marked. Sammen med vores kunder, det vil sige bankeren og børsmæglerne, laver vi undervisning. Vi stiller op med undervisere, som kan fortælle om, hvordan man kan bruge derivaterne. Det retter vi både mod rådgiverne og de private kunder," siger Bjørn Sibbern til avisen.

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs