FinansWatch

Sibbern krydser fingre for kæmpebørs

Nasdaq OMXs planer om at overhale Deutsche Börse i kampen om New York Stock Exchange vækker glæde på børsen i København.

Nasdaq OMX har kastet sig ind i kampen om selskabet bag New York Stock Exchange (NYSE), og det glæder adm. direktør på Nasdaq OMX, Bjørn Sibbern, der krydser fingre for, at han ender som søsterbørs til børserne under NYSE, herunder børserne i Paris, Bruxelles, Amsterdam og Lissabon.

”Hvis det går igennem, så betyder det først og fremmest, at vi bliver en del af den største børsgruppe i Europa og en af de største i verden. Det vil betyde, at vores rækkevidde og synlighed bliver endnu større, end den er i dag,” siger adm. direktør Bjørn Sibbern til FinansWatch.

Lokal børs

Nasdaq OMX meddelte fredag, at man er gået sammen Intercontinental Exchange (ICE) om at afgive et bud på NYSE Euronext, der står bag New York Stock Exchange. Et bud, der overgår et tidligere bud fra Deutsche Börse.

”Men det er vigtigt at understege, at vi er en lokal børs og fortsat vil være en lokal børs, så på mange måde bliver det business as usual. Men vores rækkevidde bliver global,” siger han og peger på, at man ved at få samme ejer som børserne i Paris, Bruxelles, Amsterdam og Lissabon kan give både selskaber og investorer nye muligheder.

Større muligheder

”Det vil give selskaberne større muligheder, når de skal ud at præsentere sig, ligesom aktiehandlerne vil få større muligheder med samme system,” siger han og peger på, at interessen for de børsnoterede danske selskaber voksede markant, da Københavns Fondsbørs blev overtaget af Nasdaq i 2008.

”Og med det her vil synligheden bliver endnu større,” siger Bjørn Sibbern, der ikke ønsker at spekulere i sandsynligheden for, at NYSE rent faktisk ender i Nasdaqs ejerskab.

Nasdaq i budkrig om New York Stock Exchange

Nasdaq overvejer modbud på NYSE

Børsernes massebryllup presser Nasdaq

BATS og Chi-X slår sig sammen

Ny kæmpebørs uden navn

Deutsche Börse fusionerer med New York Stock Exchange

Burgundy er langt fra målet

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs