FinansWatch

Bank of Ireland belønnes for undvige-manøvre

Irske Bank of Ireland får kontant ros fra aktiemarkedet for sin melding om, at den vil forsøge at smyge sig uden om statens kontrol. Aktien åbner med en stigning på 28 pct., skriver Bloomberg News.

Bank of Ireland blev torsdag aften bedt om at rejse 5,2 mia. euro i ekstra kapital, men i stedet for at vende sig mod staten efter hjælp, vil banken bede sine aktionærer om at spytte i kassen og forsøge at rejse kapital på markedet. Og det kan aktiemarkedet tilsyneladende lide. Aktien er steget til kurs 28,2 cent.

Irlands største bank, Allied Irish Banks, skal skaffe 13,3 mia. euro, og den lægger ikke skjul på, at det nok bliver nødvendigt med en hjælpende hånd fra regeringen. I en meddelelse skriver banken, at den sætter stor pris på statens støtte og fortsat vil være en systemisk vigtig del af den irske banksektor. Allied Irish Banks falder 9 pct. til 17,2 cent.

RITZAU FINANS

Mere fra FinansWatch

Mobilepay-fusion vil på "få år" gøre milliontab til fortid

Ledelsen hos Vipps Mobilepay, der gik i luften i starten af denne måned, vil inden for en overskuelig årrække forvandle rødt til sort på bundlinjen efter år med underskud hos hhv. Vipps og Mobilepay. Topchef Rune Garborg forudser, ”at det snart bliver 60-70 pct. af transaktionerne, der betales for.”

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs