FinansWatch

Ny lov fjerner gebyrer på de fleste betalingskort

Fra 1. januar bliver det som hovedregel ulovligt for virksomheder at opkræve gebyrer for kortbetalinger på nettet eller i fysiske butikker.

Foto: PR

Efter nytår forsvinder alle gebyrer på de mest almindelige betalingskort, og generelt kan den nye betalingslov betyde nye tider på betalingsmarkedet i Danmark.

Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det bliver fremover ulovligt, hvis en virksomhed opkræver gebyrer, når forbrugerne betaler med deres kort på nettet eller i fysiske butikker. Derimod skal virksomheden stadig betale eventuelle gebyrer til kortudstederen, så kunderne kan komme til at betale gebyret indirekte.

"Med de nye betalingsregler forsvinder forbrugernes gebyrer på betalingskort. Det betyder, at forbrugerne med fordel kan overveje, hvilket kort eller hvilken mobilløsning de vælger at betale med. Der kan være bonusser, kreditter og rabatter at hente alt efter betalingsform," siger Michael Høg Riis, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, og tilføjer:

"De nye regler betyder generelt, at det bliver nemmere for forbrugerne at gennemskue, hvad varen koster, fordi der ikke længere kommer et kortgebyr oven i prisen."

For firmakort og enkelte korttyper som for eksempel American Express og Diners Club kan der fortsat være kortgebyrer. Det skyldes, at de to udbydere indgår direkte aftaler med både forbrugeren og forretningen om brug af kortet.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs