FinansWatch

Irske banker kan mangle 200 milliarder - mere

Den irske regering kan være tvunget til at smide 80 pct. af hele landets internationale redningsfond direkte ind i landets pressede banker, vurderer analytikere.

Der er 35 mia. euro - 260 mia. kr. - i den fond, Euro-landende sidste efterår oprettede for at redde den irske økonomi. Nu kan 27,5 mia. - næsten 80 pct. - af tanken være på vej direkte ind i de hårdt plagede irske banker.

Det vurderer et panel af analytikere og økonomer over for Bloomberg.

Landets banker har allerede modtaget 46,5 mia. euro i nødhjælp, svarende til lige under 350 mia. kroner.

Pessimisten

En af de mindre pessimistiske iagtagere er cheføkonom Eoin Fahy fra Kleinwort Benson Investors Dublin. Han regner med, at bankerne vil skulle have 22,5 mia. euro fra fonden efter den europæiske stresstest.

"Tallen fra stresstesten vil - hvis de viser noget som helst - formentlig være for pessimistiske, simpelthen fordi de nødt til at være det hvis der nogen chance for, at markederne skal tro på dem," siger han til Bloomberg.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs