FinansWatch

Norges bedst betalte statsansatte er en.. bankmand

Den bedst betalte person i den norske stat tjener mere end fem gange så meget som landets statsminister.

Titlen som bedst betalt i den norske stat går ifølge dn.no til en anonym bankmand.

Manden eller kvinden, hvis job det er at forvalte kapital i den gigantiske statspengekasse Oljefondet, tjente 6,45 mio. norske kroner i 2010, svarende til 6,1 mio. kr.

Til sammenligning måtte norges statsminister Jens Stoltenberg ifølge dn.no nøjes med 1,27 mio. norske kroner. Det svarer til lige under 1,2 mio. danske.

3077 milliarder

Oplysningerne om den anonyme medarbejder fremgår af Oljefondens årsregnskab, der udkom fredag. Her blev dagsværdien af statsfonden, der som navnet antyder er bygget på en del af overskuddet fra det norske olieeventyr, sat til 3077 mia. norske kroner, eller 2,9 mia. danske.

Fonden voksede med 437 mia. norske kroner (413 mia. dk. kr.) alene i løbet af 2010.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs